Hvad skal jeg efter 9. klasse?

I skolen har du arbejdet meget med valg af uddannelse og job, men derfor kan du godt være i tvivl om, hvad du har lyst til at gå i gang med efter skolen.

Er du i tvivl om, hvad du skal efter 9. klasse? Se her, hvor der er hjælp at hente:

• Hos Ungeenheden (UU-Herning) vejleder vi unge, der skal i gang med en ungdomsuddannelse.
    Besøg Ungeenhedens hjemmeside

• UddannelsesGuiden er undervisningsministeriets portal med information om blandt andet ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og job.
    Besøg UddannelsesGuiden

Du kan bruge Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), hvis du:

• er folkeskoleelev og går i 6.-10. klasse
  • ikke er fyldt 25 år endnu og har brug for vejledning i forbindelse med arbejde og uddannelse.

Elever i folkeskolen får automatisk vejledning. Når du har forladt folkeskolen, og indtil du fylder 25 år, har du ret til at få hjælp i dit lokale UU-center. Du vil blive kontaktet af en vejleder, hvis du ikke har gennemført eller har afbrudt en ungdomsuddannelse.

Ungdommens Uddannelsesvejledning kan tilbyde dig en samtale om uddannelse og job og lave en uddannelsesplan sammen med dig.

Du kan også få vejledning om:

• hvilke muligheder du har for uddannelse
  • kontakt med uddannelsesstederne
  • adgangskrav og muligheder for, at du kan kvalificere dig til dit drømmestudium
  • praktikforløb
  • brobygning
  • økonomi under uddannelsen.

Der findes vejledere i alle kommuner. På hjemmesiden UddannelsesGuiden kan du finde en alfabetisk oversigt over alle UU-centre i landet.