Modersmålsundervisning

Her kan du læse, om dit barn kan få undervisning i sit modersmål

Herning Kommune tilbyder undervisning i modersmål til børn i 0.- 9. klasse, hvis dit barn har et andet modersmål end dansk.

Undervisning i modersmål er dog kun gratis for elever, som bor i Herning Kommune.

Hvis dit barn skal modtage undervisning i sit modersmål, er der er række krav, der skal være opfyldt.

Hvis dit barn skal modtage undervisning i sit modersmål, skal barnet komme fra et EU eller et EØS land.

Eller fra Grønland eller Færøerne.

Dit barn kan kun få undervisning i èt sprog.

Det sprog, barnet skal undervisnes i, skal I tale aktivt i hjemmet.

Barnet skal samtidig følge den almindelige undervisning på den pågældende skole.

Undervisning i modersmål er frivillig og gratis for elever, som bor i Herning Kommune.

Når barnet er tilmeldt, forventer vi, at barnet kommer til undervisning hver gang.

Modersmålsundervisning etableres, hvis der er tilmeldt minimum 12 elever til undervisning i samme sprog. Og hvis vi kan tilbyde undervisning af en kvalificeret lærer.

Undervisningen placeres på en folkeskole i Herning Kommune på lørdage.

Uanset om dit barn bor i Herning Kommune eller uden for Herning Kommune, skal du udfylde en blanket for at blive tilmeldt.

Bor dit barn i Herning Kommune?

Hvis dit barn bor i Herning kommune skal du udfylde blanketten som du finder i boksen 'Selvbetjening'. Du kan også hente den via nedenstående link:

Tilmelding til modersmålsundervisning for elever i Herning Kommune.

Bor dit barn udenfor Herning Kommune?

Hvis dit barn bor udenfor Herning Kommune kan du få en blanket ved at sende en mail til den pædagogiske udviklingskonsulent i Center for Børn og Læring: cbldp@herning.dk

Du skal sende din ansøgning senest den 4. juni 2018.

Se mere i boksen kontaktinfo.

Didem Pedersen
Pædagogisk udviklingskonsulent