Nyt om skole og uddannelse

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om uddannelse i Herning

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Bliv mentor for en ung i 8., 9. eller 10. klasse

14. februar 2017 - Gennem programmet Talentspejderne kan du gøre en forskel for et ungt menneske. Netop nu søges nye mentorer i Herning.

I programmet Talentspejderne mødes en lokal mentor med en ung skoleelev fra 8., 9. eller 10. klasse. Som mentor er man rollemodel, og man hjælper via et gennemprøvet program unge med at få styrket selvtillid og tro på egne evner, så de bliver motiveret til at passe deres skolegang og starte på en uddannelse efter folkeskolens 9. eller 10. klasse.

Talentspejdernes mentorer er voksne rollemodeller med lyst, overskud og ressourcer til at hjælpe unge. Møderne foregår på mentors virksomhed, og det er ofte en del af konceptet, at virksomheden donerer en del af den tid, som mentor bruger på forløbet.

 

Næste hold mentorer uddannes i marts

Herning Kommune samarbejder med Landsforeningen Talentspejderne, og i øjeblikket er det første hold af mentorer i gang med mentorforløb med 6 unge. I marts skal der uddannes flere mentorer i Herning, og nye mentorforløb forventes at starte op umiddelbart efter.

Er du interesseret i at gøre en forskel for et ungt menneske, kan du kontakte Talentspejdernes koordinator Linda Guldberg Winding og tilmelde dig som mentor.

Uddannelsen til mentor varer 1 dag. Du kan komme på mentorkursus enten den 21. marts eller 27. marts.

 

Klik her for at læse mere om Talentspejderne og mentorprogrammet.


Dekorativt foto

4 danmarksmestre uddannet i Herning

01. februar 2017 - DM i Skills er netop afsluttet med fire vindere der er uddannet i Herning-området. Næste år er Herning værtsby, når Business Region MidtVest er vært for DM i Skills i januar 2018.

Hele fire deltagere, der er uddannet I Herning vandt førstepladser ved DM i Skills, ligesom det blev til en flot 2.plads.

De fire danmarksmestre er: 

Murer Jacob Trærup Ahlgreen, Nørre Snede - Herningsholm Erhvervsskole og HD Byg, Ejstrupholm (Færdigudlært).

Gourmetslagter Rikke Juulsgaard Lauridsen, Holstebro - UCC Holstebro og Fruehøj Slagter, Herning.

Karrosseritekniker Nichlas Rosenkilde Thomsen, Karup - Teknisk Skole Silkeborg og VW Herning.

Maskinsnedker Lukas Kristoffer Brorfelde, Holbæk - Herningsholm Erhvervsskole og Malthe Gormsen ApS, Herlev.

Andenplads:

Social- og sundhedsassistent - hold med to deltagere: Ida Kaalund, Holstebro - Social- og sundhedsskolen, Herning og Region Midtjylland sammen med Majbritt Dupont Brixen Jensen, Vejle - Social- og sundhedsskolen, Herning og Herning Kommune (Færdigudlært - arbejder nu i Hjemmeplejen i Give).

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole.

Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere. De besøgende skoleelever havde i Aalborg mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kunne de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Her kvalificerede Børneskolen Bifrost fra Herning sig til finalen og endte på en flot 4. plads ud af 80 forskellige 8. klasser fra hele landet.

 

Herning bliver værtsby ved DM i Skills 2018

Efter tre dage i Aalborg er Skills-stafetten nu sendt videre til Business Region MidtVest, da næste års DM i Skills afvikles i Messecenter Herning 18.-20. januar 2018.

Ved det store, årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne er omkring 300 unge med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. 

Besøgstallet over mesterskabets 3 dage i Aalborg oversteg 50.000, hvilket gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark.

 

Baggrund

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills, danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. DM i Skills holdes i en ny kommune/region hvert år.

DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste og dermed måske ende som Danmarks, ja måske verdens bedste faglærte murer, maler eller konditor.

Endelig er der den internationale dimension. Ved deltagelse i internationale mesterskaber - EuroSkills og WorldSkills - får deltagerne i DM i Skills muligheden for at få prøvet deres kunnen af i en international sammenhæng.

 

Forældre og unge får hjælp til uddannelsesvalg

10. oktober 2016 - 12. oktober skal alle kommunens 8.klasses-elever, og deres forældre, til uddannelsesdag i Herning

Uddannelsesdag PmHvilken uddannelse skal jeg vælge efter folkeskolen?

Det store spørgsmål kan Herning Kommunes 8.klasser så småt begynde at besvare på Uddannelsesdagen onsdag 12.oktober.

Her vil samtlige ungdomsuddannelser være til stede - og sammen med deres forældre kan de unge mennesker her blive klogere på, hvilket introduktionskursus de skal på.

Introduktionskurserne er elevernes første møde med ungdomsuddannelserne, og med Uddannelsesdagen får både forældre og elever mulighed for dialog med ungdomsuddannelserne om, hvilke introduktionskurser der udbydes, og hvilke uddannelser de leder frem til.

Dagen er arrangeret af Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU, og foregår i Sportscenter Herning.

- Forældrene spiller en meget større rolle i deres børns valg end tidligere, og vi vil med denne uddannelsesdag forsøge at gøre processen mindre kompleks, siger formand for Børne- og Familieudvalget Dorte West.

Nye muligheder

Når forældrene er inviteret med, er det blandt andet fordi, uddannelsessystemet har ændret sig meget de seneste år. Derfor skal også forældrene have information om de nye muligheder.

- Vi har brug for vore unge i erhvervslivet i Herning. Muligheden for at kombinere en gymnasial uddannelse med et svendebrev er et af de nye tiltag, som vi rigtig gerne vil oplyse alle unge og deres forældre om. Det skaber en ny karrieremulighed i erhvervslivet, siger formand for Beskæftigelsesudvalget John Thomsen.

For uddannelsesinstitutionerne er dagen en god mulighed for at tale med både de unge og deres forældre.

- Et ungt menneskes uddannelsesvalg handler rigtig meget om forældres viden om, hvilke muligheder der findes, og hvilke overbevisninger forældre har om, hvordan man lykkes i livet. Derfor har vi fat i noget ædelt her. Det er unge mennesker i 8. klasse, som lige har deltaget i Erhvervsskolernes Dag (skills), nu deltager de i en uddannelsesdag sammen med deres forældre, hvor de skal tage stilling til, hvilket intro-kursus de vil på. Vejledningstilbuddene kommer som perler på en snor, siger uddannelseschef Nils Hedegaard, Herningsholm Erhvervsskole.

Forældre og elever begynder arrangementet med et fælles oplæg om uddannelsessystemet. Derefter går de ud til et område med stande, hvor de frit kan være i dialog med ungdomsuddannelser. Ungdomsuddannelserne har hver en stand. De unge kan desuden møde uddannelser, som ikke er i Herning blandt andet IB (International Baccalaureate) og Fødevarer & Ernæring. 

Fakta:

Uddannelsesdagen foregår 12.oktober i Sportscenter Herning.

Eleverne (og deres forældre) har mødepligt, og er blevet inviteret via skolen.

Arrangementet foregår fra klokken 15.30 - 21.30.

Samtlige 8.klasser fra Herning Kommunes folkeskoler deltager i dagen.

Uddannelsesdagen arrangeres af Ungdommens Uddannelsesvejledning i samarbejde med samtlige ungdomsuddannelser, Beskæftigelsesafdelingen og Center for Børn og Læring.

Herning byder 900 nye studerende velkomne

19. august 2016 - 11 procent flere unge starter i år på en videregående uddannelse i Herning Kommune

Begyndelsen af september markerer et nyt kapitel i mange unge menneskers liv: Studiestart.

I Herning Kommune vil 883 nye studerende begynde på en videregående uddannelse på AU Herning, VIA University College og Erhvervsakademi MidtVest. Det er det højeste antal nye studerende i adskillige år, og en stigning på 11 procent i forhold til 2015.

Oveni kommer de mange unge, der tager hul på et nyt kapitel i deres liv med en erhvervsuddannelse på Herningsholm Erhvervsskole, Agroskolen i Hammerum eller Social & Sundhedsskolen Herning.

Herning Kommune er klar til at byde velkommen til de mange unge, der vælger at bosætte sig i kommunen.

- Jeg er rigtig glad for, at antallet af nye studerende i kommunen er stigende. Det er de unge, der skal sikre, at vi også i fremtiden har et stærkt lokalområde og et Midt- og Vestjylland i udvikling, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

- Vi er meget optagede af, at gøre Herning Kommune til et godt sted at studere. I de seneste år har vi, i samarbejde med almene boligforeninger, sikret mere end 200 nye studieboliger i centrum af Herning. Vi har med det nye bibliotek i midtbyen skabt et mødested, der er flittigt brugt af studerende fra mange forskellige studier, og vi arbejder målrettet med projektet Uddannelsesby Herning, siger borgmesteren

Nyhedsservice

Vil du ha' direkte besked, når vi informerer om vejarbejde, politiske dagsordner, pressemeddelelser med mere? Så tilmeld dig vores nyhedsservice.

Et snabela på et tastatur.Tilmeld dig nyhedsservice