Nyt om skole og uddannelse

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om uddannelse i Herning

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Lokale børn kan vinde indspilning ved Herning-MGP på musikskolen

27. februar 2017 - 2. marts er der finale i Skole MGP i Herning, hvor kommunens bedste sangskrivere kåres

Hoejgaard Pm

Hvilke af Herning Kommunes børn i 4.-6. klasse er de bedste til at skrive MGP-musik?

Det afgøres 2.marts, hvor der findes en vinder af det lokale Skole MGP.

Det er Herning Musikskole og Center for Børn og Læring der har indbudt skolerne i Herning Kommune til et musikalsk og oplevelsesrigt læringsforløb. Skole MGP er en af mange aktiviteter i Herning Kommune, der varmer op til Melodi Grand Prix og børnenes MGP i Jyske Bank BOXEN.

Alle elever i 4.-6. årgang i Herning Kommune har haft mulighed for at deltage og indsende sange, som de har skrevet i fællesskab. Alle deltagende klasser og valghold har fået adgang til en række undervisningsvideoer, der klæder dem på til at skrive en god Melodi Grand Prix sang.

Fem sange bliver udvalgt og på musikskolen den 2. marts bliver sangene fra scenen fremført for publikum og en jury. Tre sange går videre til finalen, hvorpå juryen udpeger en vinder.

Juryen består af skoleleder Lisbeth Morsing, foredragsholder Gitte Hornshøj, samt musikskoleleder Benedikte Sten Andersen.

Vinderklassen får efterfølgende muligheden for sammen med sangskriver Anders Graae at indspille vindersangen professionelt sammen med deres musiklærer.

MGP er også Åben Skole

Sangskriver Anders Graae er sammen med musikskoleleder Benedikte Sten Andersen idémager bag undervisningsvideoerne, som er sendt ud til skolerne.

- Videoerne er tænkt som inspiration til, hvordan man kan få hul på at skrive en sang, og der er tips og tricks til, hvordan man rammer ind i genren. De gennemgår eksempelvis, hvordan man kan finde akkorder der passer, hvordan man laver en melodi, og hvordan man bygger en tekst op, siger Anders Graae.

Anders Graae, som også står bag sangskriverskolen.dk vil være tovholder og konferencier ved arrangementet, og assistere klasserne musikalsk, hvor der er behov for det.

Skole MGP er et godt eksempel på Åben Skole, hvor elever får mulighed for at deltage i undervisningsforløb som er tilrettelagt af professionelle fagfolk.

Playmaker Majken Skræddergaard er ansat til at understøtte forskellige Åben Skole-samarbejde i Herning Kommune.

Elever bliver producenter

Hun vurderer, at Skole MGP giver eleverne en lærerig musikoplevelse, som supplement til den almene musikundervisning. Samtidig følger forløbet de faglige mål for musikundervisningen på mellemtrinnet, hvor eleverne blandt andet skal kunne udtrykke sig skabende i musikalske aktiviteter.

- Samarbejdet med Herning Musikskole og sangskriver Anders Graae giver musiklærerne mulighed for at tilbyde deres elever et anderledes og inddragende musikforløb. Eleverne bliver selv producenterne af det færdige produkt, sangen, hvilket giver både ejerskab og læring gennem egne erfaringer, siger Majken Skræddergaard. 

Hvad siger eleverne?

Det er Emma Louise Skov, Louise Lærke Frandsen og Julius Severin Høj Pedersen, der står bag én af finalesangene, "Det handler om at dele", og de tre elever synes, det har været sjovt at deltage.

Hvad handler sangen om?

Louise:

- Den handler om, at man altid gerne vil have en ven og være tæt knyttet til personen.

Hvad glæder I jer allermest til?

Alle tre:

- At vi vinder. 

Hvordan har forløbet været?

Julius:

- Det har været meget sjovt og anderledes. Vi har selv stået for alt, vi har bare fået styringen.

Hvordan har I gjort?

Julius:

- Det startede med, at vi fandt nogle ord der rimede, som vi satte sammen. Og så lavede vi melodien bagefter.

Hvordan lavede I melodien?

Julius:

- Det var mig der gjorde det. Det er sådan noget musik noget, det kan jeg ikke forklare. Jeg satte nogle akkorder sammen og ja, så fandt jeg en melodi.

Emma:

- Vores lærer har kun hjulpet os med om melodien skulle være hurtigere eller langsommere, ellers har vi lavet alt selv.

Helt ny folkeskole i Hammerum-Gjellerup skal bygges af KPC

24. februar 2017 - Lindbjergskolen, der skal stå i klar i Hammerum-Gjellerup ved Herning i starten af 2020, skal bygges af konsortium med KPC Herning, Årstiderne Arkitekter, Mutopia, Autens og Sweco

Lindbjergskolen Illustration3 Edit

En helt ny og moderne folkeskole vil i 2020 åbne dørene i Hammerum-Gjellerup ved Herning.

I denne uge er der fundet en vinder af konkurrencen om at bygge skolen, der er døbt Lindbjergskolen, og samlet set vil koste i omegnen af 200 millioner kroner.

Efter vurdering af fem projektforslag er valget faldet på, at Lindbjergskolen skal bygges af KPC Herning, der har lavet et projekt i samarbejde med Årstiderne Arkitekter, design- og indretningsfirmaet Mutopia, konsulentfirmaet Autens og rådgivningsfirmaet Sweco.

- Vi får med vinderprojektet en helt fantastisk og topmoderne folkeskole, der vil blive en rigtig god ramme om skoledagen for generationer af elever i mange, mange år. En skole der vil pirre børns nysgerrighed, og vise vejen for mange andre skoler. Med vinderprojektet får vi samtidig rigtig meget for pengene, vi får en skole i lækre og holdbare materialer, og vi får en energivenlig skole, siger en begejstret Dorte West, formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune, og medlem af dommerkomiteen.

Et samlingssted for alle

Lindbjergskolen bygges sammen med Hammerum Hallen, og samtidig vil et helt nyt bibliotek til lokalområdet blive en integreret del af byggeriet.

Dermed vil den nye bygning komme til at summe af liv hele dagen, og blive det nye naturlige midtpunkt for både børn, unge, familier og ældre i hele Hammerum-Gjellerup.

Det glæder formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune, Johs. Poulsen, der også sad i dommerkomiteen.

- Vinderprojektet har virkeligt formået at integrere de mange forskellige funktioner på en måde, hvor det bliver en gevinst for alle, og vil løfte den samlede oplevelse af skolen til helt nye højder. Samtidig er der tænkt mange spændende tanker om, hvordan facader, tage og den omkringliggende natur kan bruges til at skabe et indbydende byggeri, siger Johs. Poulsen.

Fakta:

Første spadestik til Lindbjergskolen bliver taget i efteråret 2017. Skolen skal stå klar til at modtage cirka 1000 børn og 100 medarbejdere i starten af 2020.

Byggeriet skal, udover en ny, moderne folkeskole rumme et nyt bibliotek for hele lokalområdet. Samtidig bygges Lindbjergskolen sammen med Hammerum-Hallen, og derved skabes et nyt kultur- og aktivitetshus, der bliver et naturligt mødested for folk i alle aldre i hele Hammerum-Gjellerup-området.

Byggeriet er på cirka 11.500 kvadratmeter netto (ca. 15.000 m2 brutto), fordelt på omkring 180 forskellige lokaler.

Lindbjergskolen vil blive indrettet som en "mini-by" med separate bygninger til indskoling, mellemtrin og udskoling. De tre bygninger bindes sammen af fællesrum, og der etableres et fælles ankomstområde til skole, bibliotek og hal.

Udendørs-områderne indrettes med et væld af muligheder for aktivitet og motion, der kan bruges hele døgnet.

Den nye skole erstatter de to eksisterende folkeskoler Hammerum Skole og Gjellerupskolen.

4 danmarksmestre uddannet i Herning

01. februar 2017 - DM i Skills er netop afsluttet med fire vindere der er uddannet i Herning-området. Næste år er Herning værtsby, når Business Region MidtVest er vært for DM i Skills i januar 2018.

Hele fire deltagere, der er uddannet I Herning vandt førstepladser ved DM i Skills, ligesom det blev til en flot 2.plads.

De fire danmarksmestre er: 

Murer Jacob Trærup Ahlgreen, Nørre Snede - Herningsholm Erhvervsskole og HD Byg, Ejstrupholm (Færdigudlært).

Gourmetslagter Rikke Juulsgaard Lauridsen, Holstebro - UCC Holstebro og Fruehøj Slagter, Herning.

Karrosseritekniker Nichlas Rosenkilde Thomsen, Karup - Teknisk Skole Silkeborg og VW Herning.

Maskinsnedker Lukas Kristoffer Brorfelde, Holbæk - Herningsholm Erhvervsskole og Malthe Gormsen ApS, Herlev.

Andenplads:

Social- og sundhedsassistent - hold med to deltagere: Ida Kaalund, Holstebro - Social- og sundhedsskolen, Herning og Region Midtjylland sammen med Majbritt Dupont Brixen Jensen, Vejle - Social- og sundhedsskolen, Herning og Herning Kommune (Færdigudlært - arbejder nu i Hjemmeplejen i Give).

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole.

Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere. De besøgende skoleelever havde i Aalborg mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kunne de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Her kvalificerede Børneskolen Bifrost fra Herning sig til finalen og endte på en flot 4. plads ud af 80 forskellige 8. klasser fra hele landet.

 

Herning bliver værtsby ved DM i Skills 2018

Efter tre dage i Aalborg er Skills-stafetten nu sendt videre til Business Region MidtVest, da næste års DM i Skills afvikles i Messecenter Herning 18.-20. januar 2018.

Ved det store, årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne er omkring 300 unge med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. 

Besøgstallet over mesterskabets 3 dage i Aalborg oversteg 50.000, hvilket gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark.

 

Baggrund

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills, danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. DM i Skills holdes i en ny kommune/region hvert år.

DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste og dermed måske ende som Danmarks, ja måske verdens bedste faglærte murer, maler eller konditor.

Endelig er der den internationale dimension. Ved deltagelse i internationale mesterskaber - EuroSkills og WorldSkills - får deltagerne i DM i Skills muligheden for at få prøvet deres kunnen af i en international sammenhæng.

 

Forældre og unge får hjælp til uddannelsesvalg

10. oktober 2016 - 12. oktober skal alle kommunens 8.klasses-elever, og deres forældre, til uddannelsesdag i Herning

Uddannelsesdag PmHvilken uddannelse skal jeg vælge efter folkeskolen?

Det store spørgsmål kan Herning Kommunes 8.klasser så småt begynde at besvare på Uddannelsesdagen onsdag 12.oktober.

Her vil samtlige ungdomsuddannelser være til stede - og sammen med deres forældre kan de unge mennesker her blive klogere på, hvilket introduktionskursus de skal på.

Introduktionskurserne er elevernes første møde med ungdomsuddannelserne, og med Uddannelsesdagen får både forældre og elever mulighed for dialog med ungdomsuddannelserne om, hvilke introduktionskurser der udbydes, og hvilke uddannelser de leder frem til.

Dagen er arrangeret af Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU, og foregår i Sportscenter Herning.

- Forældrene spiller en meget større rolle i deres børns valg end tidligere, og vi vil med denne uddannelsesdag forsøge at gøre processen mindre kompleks, siger formand for Børne- og Familieudvalget Dorte West.

Nye muligheder

Når forældrene er inviteret med, er det blandt andet fordi, uddannelsessystemet har ændret sig meget de seneste år. Derfor skal også forældrene have information om de nye muligheder.

- Vi har brug for vore unge i erhvervslivet i Herning. Muligheden for at kombinere en gymnasial uddannelse med et svendebrev er et af de nye tiltag, som vi rigtig gerne vil oplyse alle unge og deres forældre om. Det skaber en ny karrieremulighed i erhvervslivet, siger formand for Beskæftigelsesudvalget John Thomsen.

For uddannelsesinstitutionerne er dagen en god mulighed for at tale med både de unge og deres forældre.

- Et ungt menneskes uddannelsesvalg handler rigtig meget om forældres viden om, hvilke muligheder der findes, og hvilke overbevisninger forældre har om, hvordan man lykkes i livet. Derfor har vi fat i noget ædelt her. Det er unge mennesker i 8. klasse, som lige har deltaget i Erhvervsskolernes Dag (skills), nu deltager de i en uddannelsesdag sammen med deres forældre, hvor de skal tage stilling til, hvilket intro-kursus de vil på. Vejledningstilbuddene kommer som perler på en snor, siger uddannelseschef Nils Hedegaard, Herningsholm Erhvervsskole.

Forældre og elever begynder arrangementet med et fælles oplæg om uddannelsessystemet. Derefter går de ud til et område med stande, hvor de frit kan være i dialog med ungdomsuddannelser. Ungdomsuddannelserne har hver en stand. De unge kan desuden møde uddannelser, som ikke er i Herning blandt andet IB (International Baccalaureate) og Fødevarer & Ernæring. 

Fakta:

Uddannelsesdagen foregår 12.oktober i Sportscenter Herning.

Eleverne (og deres forældre) har mødepligt, og er blevet inviteret via skolen.

Arrangementet foregår fra klokken 15.30 - 21.30.

Samtlige 8.klasser fra Herning Kommunes folkeskoler deltager i dagen.

Uddannelsesdagen arrangeres af Ungdommens Uddannelsesvejledning i samarbejde med samtlige ungdomsuddannelser, Beskæftigelsesafdelingen og Center for Børn og Læring.

Herning byder 900 nye studerende velkomne

19. august 2016 - 11 procent flere unge starter i år på en videregående uddannelse i Herning Kommune

Begyndelsen af september markerer et nyt kapitel i mange unge menneskers liv: Studiestart.

I Herning Kommune vil 883 nye studerende begynde på en videregående uddannelse på AU Herning, VIA University College og Erhvervsakademi MidtVest. Det er det højeste antal nye studerende i adskillige år, og en stigning på 11 procent i forhold til 2015.

Oveni kommer de mange unge, der tager hul på et nyt kapitel i deres liv med en erhvervsuddannelse på Herningsholm Erhvervsskole, Agroskolen i Hammerum eller Social & Sundhedsskolen Herning.

Herning Kommune er klar til at byde velkommen til de mange unge, der vælger at bosætte sig i kommunen.

- Jeg er rigtig glad for, at antallet af nye studerende i kommunen er stigende. Det er de unge, der skal sikre, at vi også i fremtiden har et stærkt lokalområde og et Midt- og Vestjylland i udvikling, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

- Vi er meget optagede af, at gøre Herning Kommune til et godt sted at studere. I de seneste år har vi, i samarbejde med almene boligforeninger, sikret mere end 200 nye studieboliger i centrum af Herning. Vi har med det nye bibliotek i midtbyen skabt et mødested, der er flittigt brugt af studerende fra mange forskellige studier, og vi arbejder målrettet med projektet Uddannelsesby Herning, siger borgmesteren

Nyhedsservice

Vil du ha' direkte besked, når vi informerer om vejarbejde, politiske dagsordner, pressemeddelelser med mere? Så tilmeld dig vores nyhedsservice.

Et snabela på et tastatur.Tilmeld dig nyhedsservice